Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

CEV konferencija „Mogućnosti financiranja volonterstva kroz nove EU programe“

01 Travanj 2014

27.-28.3. 2014. u Bruxellesu je održana konferencija „Funding volunteering through the new EU programmes: What are the options?” na kojoj su kao predstavnice Mreže volonterskih centara sudjelovale Ružica Opačak Bebić i Dana Jurman Jakus iz Udruge MI.
Tijekom dva dana predstavljeni su programi Erasmus +, EU Aid Volunteers, Europa za građane i IPA te kampanja „Vote Volunteer Vision!”

Predstavnik Europske komisije za Obrazovanje i kulturu Pedro Chaves, predstavio je Europass te najavio promjene koje će neformalnom obrazovanju i volonterskom angažmanu pojedinca dati veći naglasak. Predstavnik Europske komisije za Proširenje Nicola Bertolini, najavio je novine u predpristupnom IPA programu te naglasio važnost Hrvatske kao zemlje koja je prva uspješno završila proces od zemlje pristupnice do zemlje članice EU-a kao i ulogu nevladinog sektora u pregovorima. Predstavnica Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu predstavila je program Europa za građane te najavila prioritete za 2014. godinu. Službeno usvajanje programa Europa za građane 2014 – 2020 očekuje se tijekom travnja 2014. godine, nakon čega će biti objavljen Programski vodič koji će biti dostupan i na hrvatskom jeziku.

Sve informacije vezane uz program Europa za građane 2014 – 2020 i IPA programe kao i rokovi za prijavu na natječaj, postati će službene tek s usvajanjem Programa.

Predstavljena je i Kampanja “Vote Volunteer Vision!” pokrenuta od strane CEV-a s ciljem formiranja grupe predstavnika EU parlamentaraca koji će zagovarati suradnju s nevladinim sektorom, promovirati volonterstvo kao I razvoj infrastrukture za volonterstvo u zemljama članicama EU-a. (http://www.cev.be/votevolunteervision/). Konferencija je bila prilika za razmjenu iskustva kao i kreiranje potencijalnih novih projekata.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti CEV konferencija „Mogućnosti financiranja volonterstva kroz nove EU programe“